Spreekuren

Spreekuur huisarts
Het spreekuur wordt iedere werkdag gehouden. Hier moet u altijd vooraf een afspraak voor maken.
U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00-10.00 uur. Wilt u een afspraak voor dezelfde dag dan kunt u hiervoor bellen tussen 8.00 en 8.30 uur.

Spreekuur assistente
De assistente heeft haar eigen spreekuur. Hiervoor dient u een afspraak te maken. U kunt bij haar terecht voor bloeddrukcontroles, wondverzorging, bloedprikken, oren uitspuiten, uitstrijkjes, vaccinaties, urineonderzoek en verwijderen van hechtingen.

Telefonisch spreekuur
Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. Het telefonisch spreekuur is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00- 13.30 uur.

Het kan voorkomen dat u belt en dat de vraag niet geheel geschikt blijkt voor een telefonische afhandeling. In dat geval wordt er alsnog een afspraak voor spreekuur gemaakt.

Spreekuur praktijkondersteuner chronische zorg
De praktijkondersteuner is opgeleid om huisartsen te ondersteunen in de zorg voor de chronisch zieke mensen. Zij houden spreekuur voor mensen met diabetes mellitus, hypertensie, astma en COPD. Ook als u wilt stoppen met roken kan de praktijkondersteuner u begeleiden. In principe vinden de consulten plaats op de praktijk, maar bent u niet in staat om naar de praktijk te komen dan komt de praktijkondersteuner bij u thuis.

De spreekuren van de praktijkondersteuner zijn op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 13.30 uur.

Wilt u een afspraak maken bij de praktijkondersteuner,  neemt u dan contact op met de assistente.

Spreekuur praktijkondersteuner voor psychische zorg (POH GGZ)
Vanaf 5 november '18 is er ook een praktijkondersteuner voor psychische problematiek in de praktijk. De huisarts kan u hiernaar verwijzen. Deze hulpverlening wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

EHBO
Voor eerste hulp (open wonden, kneuzingen, verbrandingen etc) kunt u altijd direct terecht. Graag wel van tevoren even bellen.

Huisbezoeken
Wanneer het door ziekte of handicap onmogelijk is om op de praktijk te komen dan kan de huisarts u thuis bezoeken. De assistente beoordeelt samen met de huisarts of een bezoek wordt afgelegd. Geen vervoer is geen reden voor een huisbezoek. Ook kinderen met koorts kunnen zonder bezwaar naar het spreekuur komen. Een huisbezoek voor dezelfde dag dient u voor 09.30 uur aan te vragen.

Wrattenspreekuur
Elke 2e dinsdag van de maand, om 13.30 uur, is er een wrattenspreekuur, wisselend bij 1 van de 3 huisartsen in Hasselt. De wratten worden aangestipt met stikstof (N2).

U hoeft hier van tevoren geen afspraak voor te maken. U kunt zich op de aangegeven datum en tijd melden bij de huisarts die genoemd staat (ook al bent u daar geen patiënt).

Data 2019
8 januari: van Gijssel
12 februari: Rook- van Ommen
12 maart: Tuinstra
9 april: van Gijssel
14 mei: Rook-van Ommen
11 juni: Tuinstra
9 juli: van Gijssel
13 augustus: Rook-van Ommen
10 september: Tuinstra
8 oktober: van Gijssel
12 november: Rook-van Ommen
10 december: Tuinstra

Andere huisartsenpraktijken;
Dokter Tuinstra Hoogstraat 47 tel. 038-4771224
Dokter van Gijssel, van Haersoltelaan 4 tel. 038-4771421

Contact

Spoednummer 038-4773988
 

Dokter Rook, huisarts

Nieuwstraat 14
8061 GR Hasselt
Telefoon:
038-4773211
Routebeschrijving >