Klachtenformulier

Klachten of suggesties

Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde zorg of dat u vindt dat u onjuist bent bejegend door een medewerker van de praktijk. Er kunnen zaken zijn die misschien niet lopen zoals u dat verwacht. De huisarts kan goede redenen hebben voor zijn of haar beslissing, maar het is ook mogelijk dat hij of zijeen fout maakt of niet zorgvuldig genoeg is. 

Bespreek uw klacht of suggestie eerst met de huisarts zelf. Veel mensen vinden het lastig om te klagen, maarwij stellen het op prijs om het te horen als een patiënt niet tevreden is. Als we weten wat er mis gaat kunnen we er ook voor zorgen dat het in de toekomst beter gaat. Zo kan de zorg verbeteren, voor uzelf maar ook voor anderen. 

In het gesprek legt u uit waar u ontevreden over bent. Als het beleid wel correct was, kunnen we u uitleggen waarom we zo handelden. En als er een fout is gemaakt, kunnen we samen zoeken naar een oplossing. Misschien vindt u het moeilijk om hierover te praten; dan kunt u iemand meenemen naar het gesprek. Ook ontevredenheid over de assistentie, praktijkondersteuner, waarnemend huisarts of de huisartsenpost kunt u met de huisarts bespreken. 

Mocht u er met uw huisarts niet uitkomen dan kunt u uw klacht indienen bij een klachtenbemiddelaar. De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling via Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE). De klachtenregeling kent een bemiddelingstraject. De klachtbemiddelaar probeert in goed overleg met u en degene over wie geklaagd wordt te komen tot een oplossing van de klacht. De klachtbemiddelaar gaat zorgvuldig met uw privacy om. 

Uitgebreidere informatie over de klachtencommissies vindt u op de website van de SKGE.

Voornaam:
Achternaam*:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
Email*:
Uw klacht*:

Verificatie*
Ter voorkoming van misbruik van dit formulier door kwaadwillende gebruikers dient u hieronder in het vakje een vinkje te zetten en eventueel de vraag die verschijnt te beantwoorden. Zonder deze stap is verzending van dit formulier niet mogelijk.


Contact

Spoednummer 038-4773988
 

Dokter Rook, huisarts

Nieuwstraat 14
8061 GR Hasselt
Telefoon:
038-4773211
Routebeschrijving >